Gehaktballetjes met tzatziki

Amuse

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 21-03-2005
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Richard Hovens
Samengesteld menu:
Printversie:

Ingrediënten

  • 1 snackkomkommer
  • zout
  • 50 g pistachenoten
  • 4 eetlepels olie
  • 4 takjes munt
  • 500 gr. rundergehakt
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bakjes Griekse roomyoghurt (á 150gr.)
  • 8 cocktailprikkers

Bereiding

Komkommer schillen, in lengte doorsnijden en met theelepel zaadjes verwijderen. Komkommer op grove rasp raspen of in kleine stukjes snijden. Komkommer in zeef bestrooien met zout en ca. 20 minuten laten staan.

Intussen pistachenoten pellen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en pistachenoten kort bakken, daarna in stukjes hakken. Munt fijnhakken. In kom gehakt mengen met pistachenoten, helft van munt, gemberpoeder, zout en peper. Gehakt tot ca. 30 kleine balletjes vormen. Vocht met lepel uit komkommer drukken. Knoflook boven kom uitpersen. Yoghurt, komkommer en rest van munt erdoor roeren. Tzatziki op smaak brengen met zout en peper.