Bouillon met basilicumvisballetjes en champignons

Voorgerecht

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 18-04-2005
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Quinn Warmerdam
Samengesteld menu:
Printversie:

Ingrediënten

  • 500 g zalmfilet
  • 2 eieren
  • 4 eetl. fijngehakte basilicumblaadjes
  • circa 4 eetl. bloem
  • zout- peper
  • 200 g champignons
  • 1 bos/lente-uitjes
  • 2 liter kippenbouillon
  • 40 g boter
  • 2 eetl. citroensap

Bereiding

Hak de zalmfilet in zeer kleine stukjes. Meng door dit visgehakt 2 eieren, de fijngehakte basilicum, bloem en zout en peper. Mocht het gehakt nog te nat zijn, voeg dan wat extra bloem toe. Vorm er met natgemaakte handen soepballen van. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Snijd de schoongemaakte bosuitjes, inclusief het mooie groene gedeelte, in dunne ringen.

Smelt boter in een soeppan en bak hierin de champignonplakjes knapperig en lichtbruin. Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook. Schep de visballetjes in de bouillon en kook ze in circa 5 minuten gaar. Breng de soep op smaak met citroensap.