Spinaziesoep met kaascroutons

Tussengerecht

Datum: 25-02-2002
Aantal personen: 6
Samengesteld door: Dimitri Peeters
Samengesteld menu:
Printversie (pdf):

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 g verse koriander
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1,5 pak (775 g) Spinazie á la créme (deelblokjes)
  • 1,5 l bouillon
  • 1 ciabattabrood
  • zout
  • peper
  • 150 g geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C. Zet de bouillon op een zacht vuur aan. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verwijder van de takjes koriander de blaadjes (bewaren als garnering). · Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uien, knoflook en takjes koriander ca. 3 minuten op een zacht vuur aan. Voeg de spinazie en de pan (uien, knoflook en koriander) toe aan de bouillon en laat dit op een matig hoog vuur ca. 15 minuten zachtjes koken. Voeg wat zout en peper naar smaak toe (eventueel room toevoegen). Pureer de soep m.b.v. een staafmixer. Snijd het brood in 6 plakjes. Rooster het brood in de oven. Keer het brood, verdeel de kaas er over en laat de kaas smelten. Bestooi de soep met blaadjes koriander en serveer met de croutons.