Roergebakken spinazie met rookworst en sambal

Hoofdgerecht

Datum: 25-02-2002
Aantal personen: 6
Samengesteld door: Dimitri Peeters
Samengesteld menu:
Printversie:

Ingrediënten

  • 500 g cherrytomaatjes
  • 2 rookworsten
  • 8 eetl. olijfolie
  • 1 kg aardappelen
  • 1 kg gehakte spinazie
  • 400 g roerbakgroenten
  • 3-4 theetl. sambal
  • 4 eetl. ketjab
  • 4 theetl. citroensap
  • zout
  • peper

Bereiding

Schil ongeveer 750 gr aardappelen en kook deze bijna gaar (biét gaar). Laten afkoelen en in partjes snijden. Was en halveer de tomaatjes. Snijd de rookworst in plakjes van ca. ½ cm. Verhit de olijfolie in een wok of in een koekenpan. Roerbak hierin op een matig hoog vuur de aardappelpartjes en de roerbakgroenten (ca 5 minuten). Voeg de plakjes rookworst toe en roerbak ze 3 minuten mee. Voeg de spinazie en de tomaatjes toe en roerbak het geheel nog 5 minuten. Breng op smaak met de sambal, ketjap, citroensap en eventueel wat zout en peper.