Gemarineerde kalkoenreepjes op een bedje van sla

Voorgerecht

Datum: 25-03-2002
Aantal personen: 6
Samengesteld door: Richard Hovens
Samengesteld menu:
Printversie:

Ingrediënten

  • Boter
  • marinade
  • 2 zakjes gemengde sla
  • 6 sinaasappelen
  • handje pijnboompitten
  • 3 grote kalkoenfilets
  • 12 cherrytomaten
  • peterselie
  • peper
  • zout

Bereiding

Snij de kalkoenfilets in reepjes. Bak de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn(zonder boter). Zet de kalkoenreepjes kort in de marinade. Schil de sinaasappelen(pliceren) en haal de partjes eruit. Cherry-tomaten halveren. Bak de filetreepjes in boter tot ze gaar zijn. Maak de borden op met de sla in het midden, de 4 halve tomaatjes verdelen, de sinaasappelpartjes verelen en knijp resterend vocht van de sinaasappel uit. Verdeel de filetreepjes over de 6 borden.