Massala-tilapia met geelrys en wortel met knoffel
Hoofdgerecht
Datum: | 23-10-2006 |
Aantal personen: | 7 |
Samengesteld door: | Dave Vercoulen |
Samengesteld menu: | |
Printversie (pdf): |
Ingrediënten
Tilapia:
|
Geelrys:
|
Worteltjes:
|
Bereiding
Spoel de tilapiafilets even af onder de koudekraan. Dep ze daarna droog met keukenpapier. Leg de tilapiafilets naast elkaar op een schaal. Pel de knoflook en pers deze. Snijd de groene peper zonder zaadjes, zeer fijn. Meng de peper met knoflook, komijn, koriander, 1 theelepel zout en kurkuma tot een pasta. Het is handig om hier een vijzel voor te gebruiken. Verdeel dit mengsel over de visfilets en laat even intrekken.
Ga verder met de geelrys. Breng water aan de kook (zie de aanwijzing op de rijstverpakking). Schil de gemberwortel en snijd deze in dunne plakjes. Voeg rijst, rozijnen, kruidnagels of kaneelstokje, kurkuma, gember en zout aan het water toe en kook de rijst gaar, volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd het groen van de bospeen af, maar laat ongeveer een centimeter van het groen aan de wortel zitten. Schrap de bospeen en halveer ze in de lengte. Verhit de boter en bak hierin de wortel met de geperste knoflook, peper, zout, gehakte tijm en gehakte rozemarijn. Schep er de honing door.
Strooi nog een beetje zout en peper op de vis. Verhit voor de vis de boter in een koekenpan en bak de tilapia 2-3 minuten per kant. Snijd de citroen in partjes. Serveer de tilapia met citroen op de geelrys waaraan vlokjes boter zijn toegevoegd. Leg daarnaast de worteltjes.