Veloute van courgette en krokant gebakken ham
Tussengerecht
Datum: | 16-04-2007 |
Aantal personen: | 7 |
Samengesteld door: | Peter Smeets |
Samengesteld menu: | |
Printversie (pdf): |
Ingrediënten
|
Bereiding
Was de courgette en snijdt deze in blokjes.
Smelt de boter en fruit de courgette met de knoflook gedurende 5 minuten zacht aan.
Voeg de bloem toe en maak de roux gaar.
Giet dan de bouillon erbij en breng de soep al roerende aan de kook.
Laat de soep gedurende 20 minuten zachtjes koken.
Vervolgens met de saafmixer de soep zeer fijn malen en op smaak brengen met peper en zout.
Snijdt de ijsbergsla in zeer fijne reepjes en zet deze gedurende 10 minuten in het koude water.
Snijdt de gerookte ham in zeer dunne plakjes en dan net voor het opdienen bak je deze gedurende enkele minuten in de zeer hete oven.
Presentatie:
Vlak voor het serveren de borden iets voorverwarmen
In het midden de ijsbergsal leggen.
Breng de soep opnieuw aan de kook.
Roer de eierdooier door de koksroom.
Haal de soep van het vuur en roer de liaison ( koksroom mengsel) door de soep. Let op de soep mag NIET meer koken.
Schep de veloute op de borden en leg de gebakken ham op de salade.
Garneer met vers gehakte peterselie.