Gevulde grapefruit met vruchten-kaas en kipfilet

Voorgerecht

Datum: 15-04-2002
Aantal personen: 6
Samengesteld door: Frank Theeuwen
Samengesteld menu:
Printversie:

Ingrediënten

  • 3 rode grapefruits
  • 500 g kipfilet
  • 2 l vleesbouillon
  • 300 g blauwe druiven
  • 150 g roomkaas
  • 3 eetl. yoghurt
  • 1,5 eetl. mayonaise
  • 1,5 theel. kerriepoeder
  • 1,5 eetl. citroensap
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding

Halveer de grapefruits en snijd met een mesje de partjes tussen de vliezen uit en doe ze in een kom. Trek de velletjes uit de grapefruithelften. Snijd de kipfilet in blokjes en kook deze in de bouillon gaar. Haal de kip uit de pan en laat deze afkoelen. Was de druiven, halveer ze en wip de pitjes eruit. Snijd de kaas in blokjes. Meng de druiven, kip en de kaas door de grapefruitpartjes. (niet alles i.v.m. kaas en Dimitrie gaat niet samen)Maak een sausje van de yoghurt, de mayonaise, het kerriepoeder, het citroensap, zout en peper. Schep het sausje voorzichtig door de salade en vul hiermee de grapefruithelften.