Asperge op grootmoeders wijze

Hoofdgerecht

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 13-05-2002
Aantal personen: 12
Samengesteld door: Alle leden Biétgaar
Samengesteld menu:
Printversie:

Ingrediënten

  • 6 kg asperges
  • 500 gram echte boter
  • 24 eieren
  • 1200 gram gekookte ham (gesneden)
  • zout
  • nootmuskaat
  • 3 kg krielaardappelen

Bereiding

Schil de asperges zet met ruim water op (denk aan zout). Kook de eieren hard. Halveer de eieren(18) in lengte richting. De overige gekookte eieren(6) versnipperen voor de garnituur. Kook de krielaardappelen gaar met een beetje zout.

Opmaken:
Voorverwarmde grote borden. Leg de ham dakpansgewijs op de asperges, die in het midden van de telder liggen. Krielaardappeltjes en rondom de asperges. 3 halve gekookte eieren verdelen over den telder. Klein beetje gesnipperd ei erover heen. Als laatste een beetje groene kruiden erover strooien.