Fruit-bitterballen

Amuse

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 22-02-2010
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Wim Hovens
Samengesteld menu:
Printversie:

Ingrediënten

  • 225 g krokante muesli naturel
  • 1,5 geprakte banaan
  • 1,5 geraspte appel
  • 8 gepureerde aardbeien
  • 150 g bloem
  • 3 theel. honing
  • 5 geklopte eieren
  • 100 g paneermeel
  • frituurolie

Bereiding

Weeg 3 x 75 gram muesli af, voor 3 soorten fruit-bitterballen. Stamp de porties muesli fijn en meng door de ene portie de banaan en door de andere twee appel en aardbei. Voeg 3 theelepels bloem bij het banaanmengsel en 3 theelepels bloem en 1,5 theelepel honing bij zowel het appel- als het aardbeimengsel. Maak van elk van de mengsels 8 balletjes. Rol de balletjes eerst door de bloem, dan door het eimengsel en als laatste door het paneermeel. Voor extra stevigheid kunt u de balletjes nogmaals door het eimengsel en het paneermeel rollen.

Verhit de olie tot 180 graden en frituur de balletjes krokant. De bitterballen zijn gaar als ze boven komen drijven.