Aspergeglaasje met ham en tuinkers

Amuse

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 12-05-2014
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Wim Hovens
Samengesteld menu:
Printversie:

Ingrediënten

  • 4 witte asperges, geschild
  • 2 plakjes Parma ham, in reepjes
  • 4 theel. crème fraîche
  • 4 theel. mayonaise
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 2 theel. tuinkers, van het bed geknipt

Bereiding

Snijd de asperges in plakjes van 3-4 mm. Kook de aspergeplakjes in een bodem water met zout beetgaar. Giet de asperges af in een zeef en spoel ze onder stromend water koud. Laat de asperges goed uitlekken. Schep er de hamreepjes door. Verdeel de asperges over amuse- of kleine wijnglazen. Meng de crème fraîche met de mayonaise, de kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Schep een lepeltje kerriecrème op de asperges en garneer met een toefje tuinkers.