Bruschetta

Voorgerecht

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 08-09-2014
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Richard Hovens
Samengesteld menu:
Printversie:

Ingrediënten

  • 2 ciabattabroden
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 tomaten
  • 6 takjes basilicum
  • 200 g rucola
  • 300 g pecorino (Italiaanse schapenkaas)
  • 8 vijgen
  • 500 g gemengde paddenstoelen

Bereiding

Bruschetta / Crostini:
Snijd het ciabattabrood in plakjes. Besprenkel de sneetjes ciabatta met olijfolie en rooster ze op de
barbecue, grillplaat of in de oven goudbruin. Rasp een teentje knoflook over de gegrilde ciabatta.

Tomatencrostini:
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadkern en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pluk de
blaadjes basilicum en snijd deze fijn. Meng de basilicum door de tomatenblokjes en breng op smaak
met olijfolie, zout en peper. Beleg de ciabatta met het tomatenmengsel.

Vijgencrostini:
Beleg de ciabatta met rucola en leg hier een plakje pecorino op. Snijd de vijgen in partjes en leg deze
op de kaas.

Paddenstoelencrostini (crostini funghi):
Snijd de paddenstoelen en bak ze in een scheutje olijfolie. Breng de gebakken paddenstoelen op smaak
met zout en peper. Beleg de ciabatta met de gebakken paddenstoelen.