Yoghurtpotje Oreo en framboos
Nagerecht
Datum: | 13-03-2017 |
Aantal personen: | 8 |
Samengesteld door: | Rob Drissen |
Samengesteld menu: | |
Printversie (pdf): |
Ingrediënten
Yoghurtpotje Oreo:
|
Frambozensaus:
|
Bereiding
Verbrijzel de Oreo’s en mix de kruimels met de melk. In een grote kom mix je de yoghurt, suiker, vanillearoma, opgeloste gelatine en stijf opgeklopte room door elkaar heen. Verdeel het mengsel in drie even grote porties. Voeg 100 ml frambozensaus aan één portie en 50 ml frambozensaus aan de tweede portie. Meng goed door elkaar. Schep het Oreo-mengsel met een lepel onderin elk weckpotje en druk dit aan. Schep hierop een laag van de witte yoghurtmix. Laat even in de koeling staan. Herhaal het proces met de lichtroze laag en tenslotte met de donkerroze laag. Plaats de potjes daarna 2 uur in de vriezer.
Presentatie:
Garneer het potje met een half Oreokoekje en enkele druppels frambozensaus. Plaats het potje op een mooi bord en garneer met slagroomkanelli’s en frambozensaus.