Wintersalade met honingvinaigrette

Voorgerecht

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 14-01-2019
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Rob Drissen
Samengesteld menu:
Printversie:

Ingrediënten

  • 200 g veldsla
  • 6 stronken witlof
  • 100 g walnoten
  • 200 g gezouten fetablokjes
  • 8 verse vijgen
  • 4 eetl. gedroogde cranberry’s
  • 12 eetl. maisolie
  • 4 eetl. vloeibare honing
  • 4 eetl. frambozenazijn
  • peper
  • zout

Bereiding

Spoel de veldsla en verwijder de worteltjes. Snij het witlof fijn, maar hou 8 x 3 blaadjes apart voor de afwerking. Meng de veldsla met het witlof en de gebroken walnoten. Klop een vinaigrette van de olie, honing en frambozenazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snij de vijgen in partjes.

Maak de salade aan met de vinaigrette en verdeel ‘m over de borden. Schik er de fetablokjes en partjes vijg op. Werk af met de gedroogde cranberry’s. Garneer met de achtergehouden witlofblaadjes.