Spaghetti met groene asperges

Voorgerecht

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 02-03-2020
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Rob Drissen
Samengesteld menu:
Printversie:

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 600 g groene asperges
  • boter
  • 2 uien
  • 1 l groentebouillon
  • 200 g Grana Padano kaas
  • versgemalen peper
  • zeezout

Bereiding

Snij de uien in kleine stukjes. Snijd de houtige onderkant van de asperge en gooi deze weg. Snijd de toppen er af en het overige deel in stukjes van een halve centimeter. Verwarm de bouillon en schaaf de kaas.

Smelt een lekkere klont boter in een koekenpan en fruit hierin de uien en de asperges ongeveer een minuut of 3. Het is de bedoeling dat de smaak goed los komt. Vervolgens doe je de bouillon in de pan. Zorg ervoor dat de asperges wel onder staan, zodat deze langzaam kunnen garen in de bouillon. De asperges moeten uiteindelijk ‘al dente’ worden gekookt, dus dit mag gewoon op een laag vuurtjes eventueel met de deksel op de pan.

Zet een pan water op en zodra dit kookt voeg je een eetlepel zeezout toe en kook je de pasta ‘al dente’. Als de asperges beetgaar zijn haal je de toppen uit de pan en hou je deze apart. De overige stukjes doe je samen met 300 ml. bouillon en 150 gram kaas in een staafmixer. (de rest van de kaas is voor te garneren) Pureer dit tot een mooie gladde saus. Afhankelijk van de dikte van de aspergesaus kun je nog wat bouillon toevoegen. Voeg naar smaak vers gemalen peper en wat zeezout toe.

Als de spaghetti ‘al dente’ is, giet je deze af en daarna doe je de pasta terug in de pan. Roer gelijk de aspergesaus door de pasta en voeg ook de toppen toe. Dien de spaghetti op in de borden en schaaf er lekker wat Grana Padano kaas overheen.