Salade met meloen, parmaham en mozzarella

Tussengerecht

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 02-03-2020
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Rob Drissen
Samengesteld menu:
Printversie:

Ingrediënten

  • 150 g rucola
  • 1 galia meloen
  • 16 plakjes Parmaham
  • 4 bolletjes buffelmozzarella
  • 7 eetl. olijfolie
  • 7 eetl. citroensap
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • olijfolie

Bereiding

Halveer de meloen en verwijder de pitjes. Snij de meloen in repen, zodat je er eenvoudig blokjes van kan snijden.

Begin met het maken van de dressing. Pak een kommetje en doe daar de olijfolie en het citroensap in. Voeg wat zeezout en versgemalen peper toe en roer goed door.

Doe de rucola samen met de blokjes meloen in een schaal. Giet er de dressing overheen en hussel de ingrediënten goed door. Het is de bedoeling dat zowel de rucola als de meloen wordt bedekt met een dun laagje van de dressing.

Verdeel de rucola en meloen over de borden. Garneer met stukjes van de mozzarella en de parmaham. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen.