Kalkoenbiefstukjes bedekt met brie en peren, gebakken aardappelen en haricots-verts in katenspek

Hoofdgerecht

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 20-10-2003
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Wim Hovens
Samengesteld menu:
Printversie:

Ingrediënten

  • 8 kalkoenbiefstukjes van 160 gram
  • 250 gram boter
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 8 puntjes roombrie
  • 2 zachte handperen
  • 2,5 kilogram aardappelen
  • 500 gram haricots-verts
  • 16 plakken katenspek

Bereiding

Kalkoenbiefstukjes:
Strooi een weinig peper en zout over de kalkoenbiefstukjes. Verhit de roomboter en bak de biefstukjes totdat ze net gaar zijn.
Schil de peer en snij deze in zeer dunne plakjes. Verdeel deze plakjes over de biefstukjes. Hierop de puntjes roombrie leggen. In de voorverwarmde oven (op 185 graden) de biefstukjes gedurende 4 à 5 minuten afbakken.

Aardappelen en haricots-verts:
De aardappelen schillen, wassen en biétgaar afkoken, af laten koelen en in plakken snijden. In de boter lekker bruin bakken.
De haricots-verts biétgaar afkoken en in het katenspek draaien. Afgaren in dezelfde oven als voor de biefstukjes.