Paprikaroomsoep met gerookte kalkoenfilet

Tussengerecht

Datum: 17-12-2001
Aantal personen: 6
Samengesteld door: Peter Smeets
Samengesteld menu:
Printversie:

Ingrediënten

  • 1,5 kg rode paprika's
  • 4 uien
  • 80 g boter
  • 40 g bloem
  • 1,5 l vlees- of kippenbouillon
  • 1 theel. scherpe paprikapoeder
  • 600 g gerookte ham
  • zout

Bereiding

Paprika's schoonmaken, van zaad en zaadlijsten ontdoen en in stukjes snijden.Van de bouillon een kopje afnemen en de stukjes paprika hierin even zacht koken. Paprika met de bouillon in de mengbeker of foodprocessor pureren of alles door een zeef wrijven. Uien pellen en fijnhakken.Boter laten smelten en de uien hierin glazig bakken. Bloem erover strooien en roeren tot de bloem door de boter is opgenomen. Geleidelijk de bouillon en de paprikapuree al roerend toevoegen en blijven roeren tot de soep is gebonden. Slagroom toevoegen en op smaak brengen met wat zout en de beide paprikapoeder. De gerookte ham in flinterdunne reepjes snijden. Het vlees in de soep heet laten worden.Direct serveren.