Soep met reepjes kip en citroengras
Voorgerecht
Datum: | 20-09-2004 |
Aantal personen: | 8 |
Samengesteld door: | Rob Drissen |
Samengesteld menu: | |
Printversie (pdf): |
Ingrediënten
|
Bereiding
Verwijder het vel van de kippenpoten en doe de kip in een grote pan. Kneus het citroengras met een deegroller, knijp de limoenblaadjes even samen in de hand. Doe ze in de pan samen met de knoflook, de rode peper, de gember en 3 liter water. Breng alles aan de kook en laat dit ongeveer 30 minuten zachtjes trekken tot de kip goed gaar is.
Zeef de bouillon en doe hem over in een schone pan. Pluk het kippenvlees eraf met je handen. Doe de kip in de pan met de bouillon, het limoensap, de vissaus, de sojasaus en de gesneden lenteui. Breng de soep heel langzaam aan de kook. Schep de dampendhete soep in kommen. Garneer de soep met het koranderblad en eventueel een sli ertje rode peper.