Panna cotta met bosvruchten

Datum: 02-03-2020
Type gerecht: Nagerecht
Aantal personen: 8

Ingrediënten

  • 1 l slagroom
  • 140 g suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 5 blaadjes gelatine
  • 500 g bosvruchten
  • 50 g poedersuiker
  • 2 eetl. balsamico
  • verse frambozen (garnering)

Bereiding

Snijd de vanillestokjes in de lengte open en verwijder het merg. Dit vanillemerg doe je in een pannetje met dikke bodem. Doe de slagroom bij het merg in het pannetje en verwarm de room geleidelijk tot aan het kookpunt. Zorg ervoor dat de room niet kookt. Als je de room laat koken, dan loop jet het risico dat deze gaat schiften. Vervolgens roer je met een garde de suiker door de room. Houd de room nu zo’n 10 minuten tot aan het kookpunt.

Ondertussen leg je de blaadjes gelatine in een bakje koud water, zodat deze kunnen weken.

Nadat je de room zo’n 10 minuten op het vuur hebt gehad, haal je deze van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en roer deze met de garde door de hete room. Giet de panna cotta nu in 8 glaasjes en zet deze in de koelkast. (het proces van opstijven duurt doorgaans zo’n 3 uur).

Als de panna cotta volledig is opgestijfd, ga je met de coulis aan de slag. Voeg de bosvruchten, het poedersuiker en de balsamico samen. Pureer deze ingrediënten tot een mooie substantie. Tot slot giet de coulis in een zeef. Met de bolle kant van een lepel druk de coulis door de zeef, zodat deze mooi glad wordt.

Voordat je de panna cotta serveert, schep je de coulis hier voorzichtig op. Om het helemaal af te maken garneer je dit met een paar verse frambozen.

www.bietgaar.nl