Boodschappenlijstje |
21-01-2002 Samengesteld door Wim Hovens |
Dit boodschappenlijstje is bedoeld voor 6 personen. Indien u voor meer of minder personen kookt, kunt u zelf de aantallen op de stippellijntjes aanpassen. |
Salade van gerookte kuikenborstfilet met zuurkool |
......... 40 g boter ......... 200 g mager gerookt spek in blokjes ......... 0,5 citroen (sap) ......... 2 appels (bij voorkeur goudreinet of Franse golden) geschild van klokhuis ontdaan en in blokjes gesneden ......... 1 dl mayonaise ......... 150 g zuurkool iets kleiner gesneden ......... zout ......... zwarte peper (vers gemalen) naar smaak ......... 1 theel. Worcestersaus ......... 12 blaadjes icebergsla gewassen en uitgelekt ......... 6 gerookte kuikenborstfilets in dunne reepjes gesneden |
Elzasser zuurkoolsoep |
......... 1,5 l kippebouillon ......... 350 g zuurkool iets kleiner gesneden ......... 30 g varkensvet (eventueel boter of zonnebloemolie) ......... 100 g mager gerookt spek in blokjes gesneden ......... 200 g rookworst (grof) in plakjes gesneden ......... 150 g boerenmetworst in plakjes gesneden (zijn de plakjes te groot, snijd ze dan iets kleiner) ......... zout ......... zwarte peper (vers gemalen) naar smaak |
Elzasser zuurkoolschotel met karbonades |
......... 8 dl water ......... 1,5 kg aardappelen geschild en in stukken gesneden ......... zout naar smaak ......... 150 g boter ......... 1,5 dl melk ......... 50 g boter ......... 1 ui gepeld en in snippers gesneden ......... 1 kg zuurkool ......... 1,5 dl droge witte wijn ......... 2 appels (bij voorkeur goudreinet of Franse golden) geschild, van het klokhuis ontdaan en in schijfjes gesneden ......... 8 jeneverbessen gekneusd ......... 1 theel. karwijzaad ......... zwarte pepers (vers gemalen) naar smaak ......... 100 g boter |
www.bietgaar.nl |