Boodschappenlijstje

17-10-2011 Samengesteld door Jan Vercoulen

Dit boodschappenlijstje is bedoeld voor 8 personen. Indien u voor meer of minder personen kookt, kunt u zelf de aantallen op de stippellijntjes aanpassen.

Vruchtensalade met gerookte kip

Vruchtensalade:
......... 0,5 bloemkool ca 500 gram
......... 400 g gerookte kipfilet
......... 400 g kersen (vers of uit glas)
......... 150 g blauwe druiven
......... 4-5 schijven ananas
......... 150 g spinazie
......... 1 struik bleekselderij

Saus: 
......... 2-3 eetl. ananassap
......... 5 eetl. yoghurt
......... 5 eetl. mayonaise
......... 1 eetl. citroensap
......... peper
......... zout

Extra: 
......... aluminiumfolie

Palestijnse soep met knapperige aardpeer

......... 1 kg aardperen
......... scheutje citroensap
......... 3 eetl. boter
......... 1 eetl. olie
......... 1 flinke ui
......... 6 dl groentebouillon van blokken
......... 6 dl melk
......... zout
......... peper
......... 3 dl room
......... versgemalen nootmuskaat
......... arachideolie voor frituren

Licht romig stoofpotje met konijn, mosterd en appel

Stoofpotje:
......... 6 Elstar appels
......... 8 konijnenbouten (totaal ca. 1800g)
......... 12 sjalotjes, in partjes
......... 4 eetl. grove mosterd
......... zout
......... versgemalen peper
......... 6 eetl. boter
......... 2 theel. gedroogde dragon
......... 2 flesjes oud bruin bier
......... 1 rundvleesbouillonblokje
......... 200 ml kookroom

Aardappelpuree: 
......... 1 kg kruimige aardappelen
......... zout
......... peper
......... nootmuskaat
......... 25 g boter
......... 1 / 1,5 dl melk
......... 3 uien

Spruitjes: 
......... 1 kg spruitjes
......... zout
......... klont boter
......... 60 g walnoten

Warm appeltaartje met kaneelijs en verse mangosaus

Appeltaartjes:
......... 10 plakjes (roomboter) bladerdeeg
......... 750 g appels bv. Jonagold
......... 100 g boter
......... 90 g amandelsnippers
......... kaneelpoeder
......... 6 eetl. suiker

mangosaus: 
......... 125 g suiker
......... 2 mango's of 2 blikken
......... 2 citroenen

Extra:
......... bakpapier of silpats

Kaneelijs: 
......... 8 eidooiers
......... 5 dl slagroom
......... 5 dl volle melk
......... 220 g suiker
......... 1 dl kaneellikeur
......... 1 theel. kaneelpoeder, gezeefd

www.bietgaar.nl