Boodschappenlijstje |
17-10-2011 Samengesteld door Jan Vercoulen |
Dit boodschappenlijstje is bedoeld voor 8 personen. Indien u voor meer of minder personen kookt, kunt u zelf de aantallen op de stippellijntjes aanpassen. |
Vruchtensalade met gerookte kip |
Vruchtensalade: ......... 0,5 bloemkool ca 500 gram ......... 400 g gerookte kipfilet ......... 400 g kersen (vers of uit glas) ......... 150 g blauwe druiven ......... 4-5 schijven ananas ......... 150 g spinazie ......... 1 struik bleekselderij Saus:  ......... 2-3 eetl. ananassap ......... 5 eetl. yoghurt ......... 5 eetl. mayonaise ......... 1 eetl. citroensap ......... peper ......... zout Extra:  ......... aluminiumfolie |
Palestijnse soep met knapperige aardpeer |
......... 1 kg aardperen ......... scheutje citroensap ......... 3 eetl. boter ......... 1 eetl. olie ......... 1 flinke ui ......... 6 dl groentebouillon van blokken ......... 6 dl melk ......... zout ......... peper ......... 3 dl room ......... versgemalen nootmuskaat ......... arachideolie voor frituren |
Licht romig stoofpotje met konijn, mosterd en appel |
Stoofpotje: ......... 6 Elstar appels ......... 8 konijnenbouten (totaal ca. 1800g) ......... 12 sjalotjes, in partjes ......... 4 eetl. grove mosterd ......... zout ......... versgemalen peper ......... 6 eetl. boter ......... 2 theel. gedroogde dragon ......... 2 flesjes oud bruin bier ......... 1 rundvleesbouillonblokje ......... 200 ml kookroom Aardappelpuree:  ......... 1 kg kruimige aardappelen ......... zout ......... peper ......... nootmuskaat ......... 25 g boter ......... 1 / 1,5 dl melk ......... 3 uien Spruitjes:  ......... 1 kg spruitjes ......... zout ......... klont boter ......... 60 g walnoten |
Warm appeltaartje met kaneelijs en verse mangosaus |
Appeltaartjes: ......... 10 plakjes (roomboter) bladerdeeg ......... 750 g appels bv. Jonagold ......... 100 g boter ......... 90 g amandelsnippers ......... kaneelpoeder ......... 6 eetl. suiker mangosaus:  ......... 125 g suiker ......... 2 mango's of 2 blikken ......... 2 citroenen Extra: ......... bakpapier of silpats Kaneelijs:  ......... 8 eidooiers ......... 5 dl slagroom ......... 5 dl volle melk ......... 220 g suiker ......... 1 dl kaneellikeur ......... 1 theel. kaneelpoeder, gezeefd |
www.bietgaar.nl |