Boodschappenlijstje

17-09-2012 Samengesteld door Jan Vercoulen

Dit boodschappenlijstje is bedoeld voor 8 personen. Indien u voor meer of minder personen kookt, kunt u zelf de aantallen op de stippellijntjes aanpassen.

Frisse makreelrolletjes in komkommerlinten

Makreel:
......... 2 gerookte makrelen
......... 16 eetl. zure room
......... 2 eetl. kappertjes
......... 2 komkommers
......... 2 little gem *
......... 48 takjes rucola

Groentesalade: 
......... 12 bospeentjes
......... 300 g peultjes
......... 24 ovale mini tomaten
......... 4 tl honing

Dressing: 
......... 4 theel. groene kruidenmosterd
......... 100 ml witte wijnazijn
......... 320 ml olijfolie extra vierge
......... 4 theel. honing

Gevulde mosselen

Mosselen basisrecept:
......... 1 in ringen gesneden ui
......... 1 laurierblaadje
......... 1 in ringen gesneden prei
......... 0,5 in plakken gesneden wortel
......... 0,25 bosje selderij
......... 0,25 bosje peterselie
......... versgemalen peper
......... een flinke scheut witte wijn of water
......... 2 kg mosselen

Vulling: 
......... 3 eetl. olijfolie
......... 1 zeer fijn gesnipperde ui
......... 2 geperste teentjes knoflook
......... 2 sneetjes oud brood (zonder korsten en fijn verkruimeld)
......... 0,5 bosje bladpeterselie
......... 1 eetl. fijngehakte kappertjes
......... zout
......... versgemalen peper
......... 1 citroen

Blije kip met dragonsabayon

Groente:
......... 12 roseval aardappels
......... olijfolie
......... 2 spitskolen
......... 2 eetl. roomboter

Blije kip in pancetta: 
......... 4 kipfilets (biologisch of maïskip of landhoen)
......... versgemalen korianderkorrels
......... 2 limoenen
......... 8 plakken pancetta

Garnituur:
......... 24 grote shii-takes

Sabayon: 
......... 1 bosje dragon
......... 8 eieren
......... 100 ml droge witte wijn
......... 70 ml Pernod
......... 100 ml olijfolie extra vierge

Extra nodig:
......... bakpapier

Warme abrikozen met passievrucht-mascarpone

Abrikozen en passievrucht-mascarpone:
......... 24 gedroogde abrikozen
......... 4 perssinaasappels
......... 4 kaneelstokjes
......... 2 steranijs
......... 2 eetl. honing
......... 4 passievruchten
......... 12 eetl. mascarpone
......... 2 mangos
......... 24 kleine blaadjes basilicum

Extra nodig: 
......... citruspers

www.bietgaar.nl