Boodschappenlijstje |
17-09-2012 Samengesteld door Jan Vercoulen |
Dit boodschappenlijstje is bedoeld voor 8 personen. Indien u voor meer of minder personen kookt, kunt u zelf de aantallen op de stippellijntjes aanpassen. |
Frisse makreelrolletjes in komkommerlinten |
Makreel: ......... 2 gerookte makrelen ......... 16 eetl. zure room ......... 2 eetl. kappertjes ......... 2 komkommers ......... 2 little gem * ......... 48 takjes rucola Groentesalade:  ......... 12 bospeentjes ......... 300 g peultjes ......... 24 ovale mini tomaten ......... 4 tl honing Dressing:  ......... 4 theel. groene kruidenmosterd ......... 100 ml witte wijnazijn ......... 320 ml olijfolie extra vierge ......... 4 theel. honing |
Gevulde mosselen |
Mosselen basisrecept: ......... 1 in ringen gesneden ui ......... 1 laurierblaadje ......... 1 in ringen gesneden prei ......... 0,5 in plakken gesneden wortel ......... 0,25 bosje selderij ......... 0,25 bosje peterselie ......... versgemalen peper ......... een flinke scheut witte wijn of water ......... 2 kg mosselen Vulling:  ......... 3 eetl. olijfolie ......... 1 zeer fijn gesnipperde ui ......... 2 geperste teentjes knoflook ......... 2 sneetjes oud brood (zonder korsten en fijn verkruimeld) ......... 0,5 bosje bladpeterselie ......... 1 eetl. fijngehakte kappertjes ......... zout ......... versgemalen peper ......... 1 citroen |
Blije kip met dragonsabayon |
Groente: ......... 12 roseval aardappels ......... olijfolie ......... 2 spitskolen ......... 2 eetl. roomboter Blije kip in pancetta:  ......... 4 kipfilets (biologisch of maïskip of landhoen) ......... versgemalen korianderkorrels ......... 2 limoenen ......... 8 plakken pancetta Garnituur: ......... 24 grote shii-takes Sabayon:  ......... 1 bosje dragon ......... 8 eieren ......... 100 ml droge witte wijn ......... 70 ml Pernod ......... 100 ml olijfolie extra vierge Extra nodig: ......... bakpapier |
Warme abrikozen met passievrucht-mascarpone |
Abrikozen en passievrucht-mascarpone: ......... 24 gedroogde abrikozen ......... 4 perssinaasappels ......... 4 kaneelstokjes ......... 2 steranijs ......... 2 eetl. honing ......... 4 passievruchten ......... 12 eetl. mascarpone ......... 2 mangos ......... 24 kleine blaadjes basilicum Extra nodig:  ......... citruspers |
www.bietgaar.nl |