Boodschappenlijstje

13-05-2019 Samengesteld door Frans Winkelmolen

Dit boodschappenlijstje is bedoeld voor 8 personen. Indien u voor meer of minder personen kookt, kunt u zelf de aantallen op de stippellijntjes aanpassen.

Lauwwarme salade van geroosterde groene asperges

Salade:
......... 2 bosjes groene asperges, harde stukjes van de onderkant afgesneden
......... 8 eieren
......... 80 g ongezouten pistachenoten
......... 2 eetl. zonnebloemolie
......... 75 g rucola
......... 75 g veldsla
......... 150 g Parmezaanse kaas, in dunne plakjes geschaafd

Dressing: 
......... 10 g tijmtakjes, blaadjes afgerist
......... 150 ml yoghurt
......... 3 eetl. citroensap
......... 2 eetl. lemon curd
......... 100 ml zonnebloemolie

Doperwten-courgettesoep

Soep:
......... 2 eetl. olijfolie, om in te bakken
......... 750 g courgettes, in de lengte gehalveerd en in halve maantjes van 0,5 cm dik gesneden
......... 1 grote teen knoflook fijngesneden
......... 1 theelepel witte peper
......... 1 l kippenbouillon
......... 400 g iets kruimige aardappels, geschild en in kleine stukken
......... 1 kleine (gele) courgette
......... 1 citroen voor sap
......... 250 g diepvriesdoperwten
......... 75 g basilicum, grof gesneden
......... 120 g Parmezaanse kaas, geraspt plus extra om te bestrooien
......... 170 ml crème fraîche
......... extra vergine olijfolie

Kaasstengels: 
......... 1 pakje bladerdeeg
......... 3 eidooiers
......... 200 g geraspte kaas
......... kummel
......... maanzaad
......... sesamzaad
......... grof zeezout

Asperges met lamscarré

Lamscarré:
......... 3 lamsracks (circa 3 koteletjes p.p.)
......... 1 bos tijm
......... 2 eetl. honing
......... 1 blikje tomatenpuree
......... 2 kleine ui
......... 2 kleine prei
......... 3 tenen knoflook
......... 2 dl rode port
......... 6 dl jus de veau

Gamituur: 
......... 1,2 kilo aardappelen (Nicola)
......... 120 g Parmezaanse kaas
......... 4 takjes peterselie
......... 1 snufje nootmuskaat
......... 2 eieren
......... 1 pakje paneermeel
......... 32 asperges
......... geklaarde roomboter
......... 500 ml zonnebloemolie

Chocolademousse met aardbeienijs, slagroom en verse aardbeien

Aardbeienijs:
......... 200 ml volle melk
......... 200 ml slagroom
......... 8 eieren
......... 180 g fijne tafelsuiker
......... 750 g verse aardbeien, afgespoeld
......... 50 g poedersuiker
......... 1 citroen voor sap
......... 200 g clotted cream

Chocolademousse: 
......... 150 g pure chocolade 78%
......... 2 middelgrote eieren
......... 50 g witte basterdsuiker
......... 200 ml verse slagroom

www.bietgaar.nl