Boodschappenlijstje |
13-05-2019 Samengesteld door Frans Winkelmolen |
Dit boodschappenlijstje is bedoeld voor 8 personen. Indien u voor meer of minder personen kookt, kunt u zelf de aantallen op de stippellijntjes aanpassen. |
Lauwwarme salade van geroosterde groene asperges |
Salade: ......... 2 bosjes groene asperges, harde stukjes van de onderkant afgesneden ......... 8 eieren ......... 80 g ongezouten pistachenoten ......... 2 eetl. zonnebloemolie ......... 75 g rucola ......... 75 g veldsla ......... 150 g Parmezaanse kaas, in dunne plakjes geschaafd Dressing:  ......... 10 g tijmtakjes, blaadjes afgerist ......... 150 ml yoghurt ......... 3 eetl. citroensap ......... 2 eetl. lemon curd ......... 100 ml zonnebloemolie |
Doperwten-courgettesoep |
Soep: ......... 2 eetl. olijfolie, om in te bakken ......... 750 g courgettes, in de lengte gehalveerd en in halve maantjes van 0,5 cm dik gesneden ......... 1 grote teen knoflook fijngesneden ......... 1 theelepel witte peper ......... 1 l kippenbouillon ......... 400 g iets kruimige aardappels, geschild en in kleine stukken ......... 1 kleine (gele) courgette ......... 1 citroen voor sap ......... 250 g diepvriesdoperwten ......... 75 g basilicum, grof gesneden ......... 120 g Parmezaanse kaas, geraspt plus extra om te bestrooien ......... 170 ml crème fraîche ......... extra vergine olijfolie Kaasstengels:  ......... 1 pakje bladerdeeg ......... 3 eidooiers ......... 200 g geraspte kaas ......... kummel ......... maanzaad ......... sesamzaad ......... grof zeezout |
Asperges met lamscarré |
Lamscarré: ......... 3 lamsracks (circa 3 koteletjes p.p.) ......... 1 bos tijm ......... 2 eetl. honing ......... 1 blikje tomatenpuree ......... 2 kleine ui ......... 2 kleine prei ......... 3 tenen knoflook ......... 2 dl rode port ......... 6 dl jus de veau Gamituur:  ......... 1,2 kilo aardappelen (Nicola) ......... 120 g Parmezaanse kaas ......... 4 takjes peterselie ......... 1 snufje nootmuskaat ......... 2 eieren ......... 1 pakje paneermeel ......... 32 asperges ......... geklaarde roomboter ......... 500 ml zonnebloemolie |
Chocolademousse met aardbeienijs, slagroom en verse aardbeien |
Aardbeienijs: ......... 200 ml volle melk ......... 200 ml slagroom ......... 8 eieren ......... 180 g fijne tafelsuiker ......... 750 g verse aardbeien, afgespoeld ......... 50 g poedersuiker ......... 1 citroen voor sap ......... 200 g clotted cream Chocolademousse:  ......... 150 g pure chocolade 78% ......... 2 middelgrote eieren ......... 50 g witte basterdsuiker ......... 200 ml verse slagroom |
www.bietgaar.nl |