Boodschappenlijstje

14-10-2019 Samengesteld door Richard Hovens

Dit boodschappenlijstje is bedoeld voor 8 personen. Indien u voor meer of minder personen kookt, kunt u zelf de aantallen op de stippellijntjes aanpassen.

Geroosterde tomatensoep

......... 1 kg tomaten
......... 2 uien, in parten gesneden
......... 1 of 2 knoflooktenen in zijn geheel
......... 1 flinke eetlepel gedroogde tijm
......... 1 eetl. balsamico azijn
......... flinke scheut olijfolie
......... versgemalen zwarte peper
......... zout

Patatas Bravas

......... 1 kg kruimige aardappelen
......... 250 ml olijfolie
......... 3 eetl. rozemarijn
......... 1 eetl. paprikapoeder
......... 0,5 theel. zout
......... 1 snufje peper
......... 4 eidooiers
......... 1 citroen
......... 6 tenen knoflook
......... 1 theel. cayennepeper
......... 1 bakplaat bekleed met bakpapier

Albóndigas

......... 500 g h.o.h gehakt
......... 1 ei
......... 5 eetl. paneermeel
......... snuf paprikapoeder
......... snuf oregano
......... 2 a 3 teentjes knoflook
......... 1 bosje verse peterselie
......... 500 ml gezeefde tomaten
......... 2 sjalotjes
......... 1 theel. suiker
......... peper
......... zout
......... 0,5 rode peper

Minifrittata met courgette en Parmezaanse kaas

......... 1 g mascarpone (beker 250 g)
......... 8 eieren
......... 1 teen knoflook
......... 0,5 courgette
......... 25 g Parmezaanse kaas (stukje)
......... 2 takjes basilicum (bakje 20 g)
......... 4 eetl. olijfolie
......... 1 snufje zout
......... 1 snufje peper
......... 2 kleine koekenpannen

Spaanse tapasburgertjes met courgette

......... 2 courgettes
......... 1 teen knoflook
......... 4 eetl. olijfolie
......... 165 g olijven met knoflook
......... 500 g gemengd slagersgehakt
......... 15 g platte peterselie
......... 8 mini-boterbollen
......... 3 eetl. kruidenaioli
......... 1 knoflookpers
......... 1 bakplaat
......... 8 tapasprikkers

Churros balletjes

......... 125 ml melk
......... 125 ml water
......... 120 g roomboter
......... 2 eetl. suiker
......... snuf zout
......... 250 g bloem
......... 4 eieren
......... (zonnebloem) olie om te bakken
......... 50 g suiker
......... 1 theel. kaneel
......... eventueel chocoladesaus

www.bietgaar.nl