Veldsla met saffraancrème en rode mul
Voorgerecht
Datum: | 18-10-2004 |
Aantal personen: | 8 |
Samengesteld door: | Frank Theeuwen |
Samengesteld menu: | |
Printversie (pdf): |
Ingrediënten
Rode mul:
|
Saffraancrème:
|
Dressing:
|
Bereiding
Saffraancrème:
rooster de crème de 32 saffraandraadjes enkele seconden in een droge sauspan. De draadjes moeten diep rood van kleur zijn en mogen niet verbranden. Verkruimel ze en voeg 4 eetl. water toe met zout en cayennepeper. Laat ze 1 minuut inkoken, voeg de slagroom toe en kook in tot 2/3. Breng op smaak met mosterd en citroensap.
Dressing:
Kook voor de dressing de fond met de vermout en 24 saffraandraadjes tot 1/3 in. Breng op smaak met olie, citroensap, peper en zout.
Verdere bereiding:
Snij de mulfilets in de huidkant overdwars twee keer in.
Verhit een koekenpan en smeer hem in met olie. Smeer ook de vis in met olie. Voeg de vis toe en bak de filet op de huidkant in 3-5 minuten krokant en gaar. Breng ze op smaak met zout en peper.
Maak de veldsla aan met de dressing en verdeel hem over de 8 borden.
Leg hierop de mulfilets met de krokante huidzijde omhoog. Geef er de saffraancrème bij.