Rijstbavarois met pruimen
Nagerecht
Datum: | 23-10-2006 |
Aantal personen: | 7 |
Samengesteld door: | Dave Vercoulen |
Samengesteld menu: | ![]() |
Printversie (pdf): | ![]() |
Ingrediënten
Ingrediënten pruimen:
|
Ingrediënten rijstbavarois:
|
Bereiding
Verwarm het appelsap met de kaneel tot tegen de kook aan. Verwarm hier de pruimen, zonder te koken, 15 minuten in. Bind het vocht met 1 eetl. aardappelmeel gemengd met een aanta1 eetlepels sap.
Kook de dessertrijst met het vanillestokje in de melk in 12 minuten gaar. Verwijder het vanille stokje. Klop de eidooiers los met de honing en roer deze de laatste 3 kookminuten door de rijst. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Knijp ze uit en los ze op in de hete rijst zonder te koken. Laat de rijst afkoelen totdat deze lauw is.
Klop de slagroom met suiker halfstijf en spatel deze door de rijst. Vet de vormpjes licht in en schep de bavarois erin. Zet hem minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Stort de bavarois op een groot bord en serveer de pruimen eromheen. Schenk met een lepel wat pruimenvocht over de bavarois. Strooi wat geschaafde amandelen over de compositie. En als laatste kun je wat kaneelpoeder over het geheel strooien.