Zalmfilet met prei en champignons
Tussengerecht
Datum: | 26-02-2007 |
Aantal personen: | 7 |
Samengesteld door: | Wim Hovens |
Samengesteld menu: | ![]() |
Printversie: | ![]() |
Ingrediënten
|
Bereiding
Snijd het witte deel van de preien in zeer smalle ringen. Snijd de schoon-geborstelde champignons in plakjes. Spoel de peperkorrels af en laat ze uitlekken. Bestrooi de zalmfilets met zout.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de preiringen circa
8 minuten op een matige hittebron. Roer de crème fraîche en de peper-korrels erdoor. Schep de romige prei uit de pan en houd deze warm.
Giet de olijfolie in de pan en voeg de rest van de boter toe. Bak de plakjes champignons op een vrij hete hittebron snel lichtbruin en knapperig. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
Bak nu de stukjes zalmfilet op een matige hittebron circa 2 à 3 minuten aan beide kanten. De zalm dient binnenin nét gaar te zijn.
Verdeel de romige prei over warmgemaakte borden. Leg de zalmfilet er bovenop. Leg daarop de plakjes champignons en garneer met een takje peterselie.