Aziatische consommé met kruidenroom
Voorgerecht
Datum: | 14-10-2013 |
Aantal personen: | 7 |
Samengesteld door: | Rob Drissen |
Samengesteld menu: | ![]() |
Printversie: | ![]() |
Ingrediënten
|
Bereiding
De sjalotten met de prei en de knoflook klein snijden. De verse gember raspen. Het citroengras met een mes pletten en er een knoop in leggen. In een scheutje olie, de sjalotten, knoflook en de prei zeer zacht aanfruiten gedurende enkele minuten. Dan de geraspte gember, citroengras, gember siroop en de woksaus toevoegen. Even omzetten en dan de bouillon toevoegen. Laat de soep ca. 15 minuten zacht trekken. Ondertussen de room opkloppen tot yoghurt dikte en mengen met de fijn gehakte groene kruiden. Bak de gamba’s kort aan in knoflookolie.
Vlak voor het serveren:
Doe 3 gamba’s per persoon op de rand van een soepkop. Verwijder het citroengras. De soep verwarmen en deze op smaak brengen met peper en zout. Kopjes afvullen met de soep, dan deze afdekken met de geslagen kruiden room.