Rabarbertiramisu

Nagerecht

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 11-04-2016
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Frank Theeuwen
Samengesteld menu:
Printversie (pdf):

Ingrediënten

  • 600 g rabarber
  • 4 sinaasappels (schoongeboend)
  • 8 eetl. suiker
  • 4 steranijs
  • 250 ml. slagroom
  • 500 g mascarpone
  • 24 lange vingers

Bereiding

Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit. Doe de rabarber, de helft van het sinaasappelrasp, het –sap, 6 eetlepels suiker en de steranijs in een pan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur 15 minuten koken. Schenk door een zeef en vang het sap op. Laat de rabarber en het sap afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker lobbig en meng de mascarpone. Breek de lange vingers doormidden, verdeel over de bodem van de glazen en schenk het rabarber sap erop. Verdeel het mascarponemengsel en de rabarber erover, zonder steranijs. Garneer met de rest van het sinaasappel.