Vitello tonnato & Spaghetti aglio olio e peperoncino

Tussengerecht

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 10-02-2020
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Bram Joosten
Samengesteld menu:
Printversie (pdf):

Ingrediënten

Vitello tonnato:
  • olijfolie om in te bakken
  • 600 g kalfsmuis
  • 3 eidooiers
  • 15 ml witte wijnazijn
  • 3 theel. gladde mosterd
  • 3 eetl. kappertjes
  • 225 ml zonnebloemolie
  • 1,5 blikje tonijn
  • 3 gezouten ansjovisfilets
  • 100 g rucola
  • olijfolie extra vergine
  • bladpeterselie
Spaghetti aglio olio e pepperoncino: 
  • 750 g gedroogde spaghetti
  • 6 teentjes knoflook
  • 1,5 rode peper
  • bladpeterselie
  • olijfolie om in te bakken
  • olijfolie extra vergine
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • aluminiumfolie

Bereiding

Vitello tonnato:
Verwarm de oven voor op 100 graden. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kalfsmuis rondom goudbruin. Leg de kalfsmuis op een bakplaat en gaar in de oven tot de kerntemperatuur 48 graden is (20 - 25 minuten). Haal het vlees uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Meng voor de mayonaise de eidooiers, azijn, mosterd, een paar kappertjes en een beetje zout en peper in een keukenmachine en voeg de olie druppelsgewijs toe. Laat de tonijn uitlekken, voeg toe aan de mayonaise en pureer met sap van de citroen en ansjovisfilets in de keukenmachine tot tonijnsaus.
Meng de rucola met olijfolie extra vergine en verdeel de sla over bord. Snijd de kalfsmuis in dunne plakjes en verdeel over de rucola. Lepel de tonijnmayonaise erover en bestrooi met de rest van de kappertjes. Hak de peterselie fijn en bestrooi de vitello tonnato ermee.

Spaghetti aglio olio e peperoncino:
Kook de pasta in een pan met water en zout al dente. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn. Hak de peterselie fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de peper en knoflook tot het een beetje begint te kleuren. Zet het vuur uit en voeg de pasta, peterselie en een scheut olijfolie extra vergine toe. Schep de pasta op bord en rasp de Parmezaanse kaas erover.