Witte chocolademousse met walnotencrunch en gekarameliseerde banaan

Nagerecht

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 10-02-2020
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Bram Joosten
Samengesteld menu:
Printversie (pdf):

Ingrediënten

Witte chocolademousse:
  • 150 ml room
  • 20 g gelatinepoeder
  • 375 g witte chocolade
  • 300 ml slagroom
  • eiwit van 5 eieren
  • 75 g suiker

Walnotencrunch:
  • 112,5 g walnoten
  • 112,5 g suiker
  • 1 scheutje eiwit

Gekarameliseerde banaan:
  • 4 bananen
  • poedersuiker
Vanillesaus: 
  • 1,5 vanillestokje
  • 300 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 75 g suiker
  • 5 eidooiers

Frambozensegmenten:
  • 6 eetl. diepvriesframbozen

Bereiding

Witte chocolademousse:
Week de gelatine los met wat koud. Verwarm de kookroom en los de geweekte gelatine erin op. Hak de chocolade en smelt in de warm room. Klop de slagroom lobbig. Klop daarna het eiwit en de suiker stijf in een ontvette beslagkom. Meng eerst de lobbige room door de gesmolten chocolade, dan de stijve eiwitten. Laat op stijven in de koelkast.

Walnotencrunch:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de fijngehakte walnoten met de suiker, voeg een scheutje eiwit toe, net genoeg om het geheel een beetje aan elkaar te laten plakken. Bak dit in de oven in ongeveer 15 minuten goudgeel en krokant. Als het afgekoeld is, is het krokant.

Gekarameliseerde banaan:
Snij de bananen en stukken en wentel ze door de poedersuiker. Karamelliseer ze in een pan tot ze goudbruin zijn.

Vanillesaus:
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met de melk, de helft van de suiker en het vanillemerg aan de kook. Roer de resterende suiker glad met de eidooiers. Giet een gedeelte van de kokende room over de eidooiers en meng goed door. Giet de saus terug in de pan en gaar de saus, al roerende zonder te koken, met een spatel tot vla-dikte. Laat de vanillesaus afkoelen.

Frambozensegmenten:
Plet de diepvries frambozen tot losse segmenten en bestrooi over het dessert.