Asperge op grootmoeders wijze

Datum: 13-05-2002
Type gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen: 12

Ingrediënten

  • 6 kg asperges
  • 500 gram echte boter
  • 24 eieren
  • 1200 gram gekookte ham (gesneden)
  • zout
  • nootmuskaat
  • 3 kg krielaardappelen

Bereiding

Schil de asperges zet met ruim water op (denk aan zout). Kook de eieren hard. Halveer de eieren(18) in lengte richting. De overige gekookte eieren(6) versnipperen voor de garnituur. Kook de krielaardappelen gaar met een beetje zout.

Opmaken:
Voorverwarmde grote borden. Leg de ham dakpansgewijs op de asperges, die in het midden van de telder liggen. Krielaardappeltjes en rondom de asperges. 3 halve gekookte eieren verdelen over den telder. Klein beetje gesnipperd ei erover heen. Als laatste een beetje groene kruiden erover strooien.

www.bietgaar.nl