Boodschappenlijstje |
15-09-2003 Samengesteld door Dave Vercoulen |
Dit boodschappenlijstje is bedoeld voor 8 personen. Indien u voor meer of minder personen kookt, kunt u zelf de aantallen op de stippellijntjes aanpassen. |
Champignons als Escargots (Champignons à l'Escargot) |
......... 32 grote champignons ......... 250 gram boter ......... 4 sjalotjes ......... 1 bosje peterselie ......... 10 teentjes knoflook ......... zout ......... peper |
Romige courgettesoep |
......... 4 lepels margarine ......... 2 uien ......... 2 teentjes knoflook ......... 4 middelgrote courgettes ......... 1,5 liter water ......... 4 kippenbouillontabletten ......... 2 dl. slagroom ......... peper uit de molen ......... worcestersaus ......... tabasco ......... basilicum, bieslook of peterselie ......... (Het water en de kippenbouillontabletten zijn te vervangen door 2 potten kippenbouillon met vlees) |
Gevuld varkenshaasje met lente-ui |
......... 12 lente-uitjes ......... 1200 gr. varkenshaas ......... 100 gr. boter ......... 0.4 l. slagroom ......... 4 el. abrikozenjam ......... 8 el. sherry medium  ......... 4 plakjes achterham ......... 4 tl. sojasaus ......... zout ......... peper |
Pithiviers met appel, peer & rozemarijn |
......... 25 g ongezouten roomboter ......... 4 dessertappels in blokjes gesneden ......... 4 dessertperen in blokjes gesneden ......... 25 g basterdsuiker ......... 1/2 takje verse rozemarijn alleen de fijngesneden blaadjes ......... 1 takje verse rozemarijn voor de versiering ......... snufje gemalen piment ......... snufje gemalen kaneel ......... 500 g kant-en-klaar bladerdeeg ontdooid ......... bloem ......... 1 losgeklopt ei ......... 15 g poedersuiker |
www.bietgaar.nl |