Boodschappenlijstje

15-09-2003 Samengesteld door Dave Vercoulen

Dit boodschappenlijstje is bedoeld voor 8 personen. Indien u voor meer of minder personen kookt, kunt u zelf de aantallen op de stippellijntjes aanpassen.

Champignons als Escargots (Champignons à l'Escargot)

......... 32 grote champignons
......... 250 gram boter
......... 4 sjalotjes
......... 1 bosje peterselie
......... 10 teentjes knoflook
......... zout
......... peper

Romige courgettesoep

......... 4 lepels margarine
......... 2 uien
......... 2 teentjes knoflook
......... 4 middelgrote courgettes
......... 1,5 liter water
......... 4 kippenbouillontabletten
......... 2 dl. slagroom
......... peper uit de molen
......... worcestersaus
......... tabasco
......... basilicum, bieslook of peterselie
......... (Het water en de kippenbouillontabletten zijn te vervangen door 2 potten kippenbouillon met vlees)

Gevuld varkenshaasje met lente-ui

......... 12 lente-uitjes
......... 1200 gr. varkenshaas
......... 100 gr. boter
......... 0.4 l. slagroom
......... 4 el. abrikozenjam
......... 8 el. sherry medium 
......... 4 plakjes achterham
......... 4 tl. sojasaus
......... zout
......... peper

Pithiviers met appel, peer & rozemarijn

......... 25 g ongezouten roomboter
......... 4 dessertappels in blokjes gesneden
......... 4 dessertperen in blokjes gesneden
......... 25 g basterdsuiker
......... 1/2 takje verse rozemarijn alleen de fijngesneden blaadjes
......... 1 takje verse rozemarijn voor de versiering
......... snufje gemalen piment
......... snufje gemalen kaneel
......... 500 g kant-en-klaar bladerdeeg ontdooid
......... bloem
......... 1 losgeklopt ei
......... 15 g poedersuiker

www.bietgaar.nl