Boodschappenlijstje

25-02-2008 Samengesteld door Rob Drissen

Dit boodschappenlijstje is bedoeld voor 8 personen. Indien u voor meer of minder personen kookt, kunt u zelf de aantallen op de stippellijntjes aanpassen.

Pancettahapje met gekaramelliseerde sjalot

......... 3 sjalotjes
......... 20 gram boter
......... 1 eetlepel suiker
......... 3 eetlepels crema di balsamico
......... 75 gram cranberrypaté
......... 8 plakjes pancetta

Italiaanse pastasalade

......... 400 gram bloem
......... 4 eieren, losgeklopt
......... zout
......... 2 bosuitjes
......... 1 eetlepel olijfolie
......... 150 ml droge witte huiswijn
......... 200 gram gorgonzola
......... 200 ml crème fraiche
......... 100 gram pecannoten
......... 2 handperen
......... versgemalen peper
......... handje rucola

Spinaziesoep met tortellini

......... 3 uien in kwart ringen
......... 3 eetlepels olijfolie
......... 300 gram ham in smalle reepjes
......... 3 tenen knoflook
......... 1,5 liter runderbouillon
......... 400 ml droge witte wijn
......... 1 kg verse spinazie
......... 250 ml crème fraiche
......... 250 gram bloem
......... 1 eidooier
......... 2 eieren
......... 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
......... 5 plakjes Parmaham, fijngehakt
......... bosje fijngehakte basilicum

In parmaham gewikkelde biefstukjes in saliejus, met aardappelkoekjes

......... 8 biefstukjes
......... 1 verse Italiaanse kruidenmix
......... 13 eetlepels olijfolie
......... 6 eetlepels boter
......... 16 plakjes parmaham
......... 1 pot vleesfond (380 ml)
......... 8 grote vastkokende aardappels
......... 2 eieren
......... 3 uien
......... 3 teentjes knoflook
......... 8 romatomaten
......... 2 courgettes
......... 2 dunne aubergines

Millefoglie met 3 soorten chocolade, vanille-ijs met bloedsinaasappelsaus

Vanille-ijs:
......... 6 eidooiers
......... 210 gram witte basterdsuiker
......... 0,5 liter melk
......... 4 dl. slagroom
......... 1 vanillestokje

Bloedsinaasappelsaus:
......... 12 eetlepels water
......... 6 eetlepels suiker
......... sap van 6 bloedsinaasappels

Millefoglie met 3 soorten chocolade: 
......... 12 vellen bladerdeeg
......... 100 gram witte chocolade
......... 100 gram melkchocolade
......... 100 gram pure chocolade
......... 1 eigeel
......... bloem
......... 8 eetlepels room

Garnering: 
......... 4 bloedsinaasappels, in partjes
......... 8 mintblaadjes
......... cacaopoeder

www.bietgaar.nl