Boodschappenlijstje |
02-09-2013 Samengesteld door Dave Vercoulen |
Dit boodschappenlijstje is bedoeld voor 7 personen. Indien u voor meer of minder personen kookt, kunt u zelf de aantallen op de stippellijntjes aanpassen. |
Rösti met gerookte forel en salsa verde |
Forel: ......... 2 st forel Rösti: ......... 500 g bloemige aardappels ......... 2 st. lente-ui ......... 0,8 dl olijfolie (geel voor het bakken) ......... kookringen Salsa Verde:  ......... 30 g peterselie ......... 30 g basilicum ......... 1 theel. kappertjes ......... 4 st. cocktailaugurkjes ......... 2 st. ansjovisfilet ......... 1 tn. knoflook ......... 2 theel. dijonmosterd ......... 0,6 dl olijfolie (extra virgine) ......... 1 eetl. citroensap |
Zeebaars met gemarineerde venkel, venkelpuree en uienmoes |
Zeebaars: ......... 7 st. zeebaarsfilets (70 g) met vel Gemarineerde venkel: ......... 2 st. venkel ......... 1 eetl. witte balsamico azijn ......... 3 eetl. olijfolie ......... peper ......... zout Venkelpuree:  ......... 1 st. venkel ......... 750 g kruimige aardappels ......... olijfolie ......... boter Uienmoes: ......... 3 st. witte zoete ui ......... peper ......... zout ......... 0,5 st. citroen(rasp) |
Kruidige eendenbout met rode kool |
Eendenbouten: ......... 7 st. eendenbouten (min. 1 eendenbout per persoon) ......... 1,5 st. steranijs ......... 1,5 st. kaneelstokje ......... 1,5 koffiel. zwarte peperbolletjes ......... 1,5 koffiel. rode peperbolletjes ......... 1,5 koffiel. zeezout ......... 4 eetl. olijfolie ......... kookringen ......... bladpeterselie ......... aluminiumfolie ......... vijzel Zwarte bessen coulis:  ......... 125 g zwarte aalbessen ......... 25 g suiker ......... 50 ml water ......... 8 g vanillesuiker (1 zakje) ......... suiker ......... allesbinder Rode kool: ......... 1 st. rode kool (750 gr) ......... 2 st. rode uien ......... boter ......... 2 st. grote goudrenetten ......... 4 eetl. honing ......... 4 dl zoete witte wijn ......... 750 g grote vastkokende aardappelen ......... olijfolie ......... 150 g zwarte bessen coulis |
Mango-limoenmousse en een mango kroket met limoencreme |
Mangocoulis: ......... 2 st. mango ......... 3 dl water ......... 1 st. limoen (sap) ......... 300 g suiker Mango-limoenmousse: ......... 3 dl mangocoulis ......... 1 st. limoen ......... 75 g suiker ......... 3 dl slagroom ......... 2 dl Turkse volle yoghurt 10% vet ......... 3 blaadjes gelatine Garnering:  ......... 0,5 st. rijpe mango ......... 7 st mintblaadjes ......... 2,5 dl slagroom Kroket: ......... 2,5 dl mangocoulis ......... 1 st. limoen ......... 5-spices poeder naar smaak (kaneel, steranijs, kruidnagel en peper) ......... 0,5 st. rijpe mango ......... 2,5 g agar agar ......... 100 g amandelpoeder ......... 100 g paneermeel ......... bloem ......... eiwit Limoencrème:  ......... 250 g crème fraiche (d’Isigny) ......... 120 g poedersuiker ......... 1 st limoen |
www.bietgaar.nl |