Boodschappenlijstje

02-09-2013 Samengesteld door Dave Vercoulen

Dit boodschappenlijstje is bedoeld voor 7 personen. Indien u voor meer of minder personen kookt, kunt u zelf de aantallen op de stippellijntjes aanpassen.

Rösti met gerookte forel en salsa verde

Forel:
......... 2 st forel

Rösti:
......... 500 g bloemige aardappels
......... 2 st. lente-ui
......... 0,8 dl olijfolie (geel voor het bakken)
......... kookringen

Salsa Verde: 
......... 30 g peterselie
......... 30 g basilicum
......... 1 theel. kappertjes
......... 4 st. cocktailaugurkjes
......... 2 st. ansjovisfilet
......... 1 tn. knoflook
......... 2 theel. dijonmosterd
......... 0,6 dl olijfolie (extra virgine)
......... 1 eetl. citroensap

Zeebaars met gemarineerde venkel, venkelpuree en uienmoes

Zeebaars:
......... 7 st. zeebaarsfilets (70 g) met vel

Gemarineerde venkel:
......... 2 st. venkel
......... 1 eetl. witte balsamico azijn
......... 3 eetl. olijfolie
......... peper
......... zout

Venkelpuree: 
......... 1 st. venkel
......... 750 g kruimige aardappels
......... olijfolie
......... boter

Uienmoes:
......... 3 st. witte zoete ui
......... peper
......... zout
......... 0,5 st. citroen(rasp)

Kruidige eendenbout met rode kool

Eendenbouten:
......... 7 st. eendenbouten (min. 1 eendenbout per persoon)
......... 1,5 st. steranijs
......... 1,5 st. kaneelstokje
......... 1,5 koffiel. zwarte peperbolletjes
......... 1,5 koffiel. rode peperbolletjes
......... 1,5 koffiel. zeezout
......... 4 eetl. olijfolie
......... kookringen
......... bladpeterselie
......... aluminiumfolie
......... vijzel

Zwarte bessen coulis: 
......... 125 g zwarte aalbessen
......... 25 g suiker
......... 50 ml water
......... 8 g vanillesuiker (1 zakje)
......... suiker
......... allesbinder

Rode kool:
......... 1 st. rode kool (750 gr)
......... 2 st. rode uien
......... boter
......... 2 st. grote goudrenetten
......... 4 eetl. honing
......... 4 dl zoete witte wijn
......... 750 g grote vastkokende aardappelen
......... olijfolie
......... 150 g zwarte bessen coulis

Mango-limoenmousse en een mango kroket met limoencreme

Mangocoulis:
......... 2 st. mango
......... 3 dl water
......... 1 st. limoen (sap)
......... 300 g suiker

Mango-limoenmousse:
......... 3 dl mangocoulis
......... 1 st. limoen
......... 75 g suiker
......... 3 dl slagroom
......... 2 dl Turkse volle yoghurt 10% vet
......... 3 blaadjes gelatine

Garnering: 
......... 0,5 st. rijpe mango
......... 7 st mintblaadjes
......... 2,5 dl slagroom

Kroket:
......... 2,5 dl mangocoulis
......... 1 st. limoen
......... 5-spices poeder naar smaak (kaneel, steranijs, kruidnagel en peper)
......... 0,5 st. rijpe mango
......... 2,5 g agar agar
......... 100 g amandelpoeder
......... 100 g paneermeel
......... bloem
......... eiwit

Limoencrème: 
......... 250 g crème fraiche (d’Isigny)
......... 120 g poedersuiker
......... 1 st limoen

www.bietgaar.nl