Koffie met eigengemaakte truffels

Nagerecht

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 16-04-2007
Aantal personen: 7
Samengesteld door: Peter Smeets
Samengesteld menu:
Printversie (pdf):

Ingrediënten

  • 175 gram poedersuiker
  • 125 gram zachte boter
  • 250 gram pure chocolade
  • cacaopoeder

Bereiding

Klop de poedersuiker met de zachte boter met een mixer lichtgel en romig.
Smelt de chocolade au bain marie (in een bak boven een pan met heet water).
Roer de afgekoelde maar nog wel vloeibaar gesmolten chocolade door het mengsel.
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit op een met bakpapier bekleed bakblik gelijke hoopjes van de chocolade (minimaal 14 stuks).
Zet de chocolade even in de diepvries en haal ze daarna door de cacaopoeder.

Presentatie :
Serveer de truffels bij een kop koffie.