Thaise pittige biefsalade

Hoofdgerecht

Datum: 20-09-2004
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Rob Drissen
Samengesteld menu:
Printversie (pdf):

Ingrediënten

Salade:
  • 2 mooie biefstukken van de haas 250 gram elk
  • 1 rode ui in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 komkommer zonder zaad in dunne reepjes gesneden
  • 1 stengel citroengras fijn gehakt
  • 2 eetlepels lenteui gehakt
Dressing: 
  • sap van 2 limoenen of citroenen
  • 2 eetlepels vissaus
  • 3 rode chilipepers in dunne ringetjes gesneden
Garnering: 
  • verse korianderblaadjes
  • muntblaadjes

Bereiding

Bak of grilleer de biefstukken rosé. Zet ze apart om af te koelen, ongeveer 10 minuten. Meng de benodigdheden voor de dressing en zet apart. Snijd het afgekoelde vlees in dunne plakjes en doe in een kom. Dan de plakjes rode ui, reepjes komkommer, het gehakte citroengras en de lenteui er bij doen. Goed mengen. Vervolgens de dressing erbij gieten en goed mengen. Het kan gekoeld of op kamertemperatuur geserveerd worden. Garneren met de koriander en de muntblaadjes.