Zomerse minestronesoep

Voorgerecht

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 23-09-2002
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Dave Vercoulen
Samengesteld menu:
Printversie (pdf):

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 600 gram soepgroenten (prei, wortel, venkel en gele paprika)
  • 2 liter groente of kippenbouillon
  • 200 gram kleine pasta (bijv. orechiette)
  • 2 blikken Italiaanse witte bonen (ca. 8 dl) uitgelekt (Italiaanse delicatessenwinkel)
  • 500 gram tomaten
  • 6 eetlepels fijngesneden basilicum
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • geraspte belegen kaas
  • zout
  • peper

Bereiding

Ontvel de tomaten en snij deze in partjes. Snij de soepgroente in mooie reepjes. Verhit de olie en bak hierin de soepgroenten circa 5 minuten. Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook. Roer, als de bouillon kookt, de pasta erdoor en laat alles circa 6 minuten zachtjes koken. Voeg de witte bonen toe en laat de soep op zacht vuur nog 2 à 3 minuten koken tot de pasta gaar is. Pureer de tomaten samen met de basilicum en pijnboompitten en roer het mengsel door de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. Strooi de peterselie en kaas over de soep.