Fruit-bitterballen
Amuse
Datum: | 22-02-2010 |
Aantal personen: | 8 |
Samengesteld door: | Wim Hovens |
Samengesteld menu: | ![]() |
Printversie (pdf): | ![]() |
Ingrediënten
|
Bereiding
Weeg 3 x 75 gram muesli af, voor 3 soorten fruit-bitterballen. Stamp de porties muesli fijn en meng door de ene portie de banaan en door de andere twee appel en aardbei. Voeg 3 theelepels bloem bij het banaanmengsel en 3 theelepels bloem en 1,5 theelepel honing bij zowel het appel- als het aardbeimengsel. Maak van elk van de mengsels 8 balletjes. Rol de balletjes eerst door de bloem, dan door het eimengsel en als laatste door het paneermeel. Voor extra stevigheid kunt u de balletjes nogmaals door het eimengsel en het paneermeel rollen.
Verhit de olie tot 180 graden en frituur de balletjes krokant. De bitterballen zijn gaar als ze boven komen drijven.