Vruchtensalade met gerookte kip
Voorgerecht
Datum: | 17-10-2011 |
Aantal personen: | 8 |
Samengesteld door: | Jan Vercoulen |
Samengesteld menu: | |
Printversie (pdf): |
Ingrediënten
Vruchtensalade:
|
Saus:
|
Extra:
|
Bereiding
Vruchtensalade:
Kipfilet in aluminiumfolie pakken en in matig warme oven ca 75 graden tot lauwwarm verwarmen.
Verdeel de bloemkool in mooie roosjes en kook in water met zout beetgaar. Afgieten en met koud water spoelen om het garingsproces te stoppen. Van bleekselderij stronk en draden verwijderen, stengels wassen en drogen. Stengels in stukjes van 2 mm snijden. Spinazie wassen, niet kneuzen, in stukken scheuren en droogdeppen. Zo nodig kersen wassen, steeltjes en pitten verwijderen. Druiven wassen, eventueel halveren. Ananas in stukjes snijden.
Meng de groenten met het fruit. Houd verse kersen met steeltje apart voor garnering.
Snij de kipfilet, kort voor uitserveren, in zeer dunne plakjes.
Saus:
In kom doen: mayonaise, ananassap, yoghurt, citroensap, peper en zout. Tot sausje roeren
Uitserveren:
Maak van de spinazie een bedje in midden van borden. Schep hierop het groente- fruitmengsel. Lepel er wat saus over. Leg de plakjes kip er tegenaan. Garneer met een deel van de kersen.