Aardappelsoep met asperges en gerookte forel
Tussengerecht
Datum: | 27-05-2013 |
Aantal personen: | 7 |
Samengesteld door: | Frans Winkelmolen |
Samengesteld menu: | ![]() |
Printversie (pdf): | ![]() |
Ingrediënten
Groentebouillon:
|
Aardappelsoep:
|
Bereiding
Groentebouillon:
Start met het maken van de groentebouillon!
Was voor de bouillon de prei, wortel en bosuitjes. Pel de uien en snij alle groenten grof. Zet ze op met het water en de bouillonblokjes en breng aan de kook. Laat 30 minuten op laag vuur trekken en zeef het daarna.
Aardappelsoep:
Kook de aardappel gaar in de groentebouillon. Voeg de slagroom toe en breng alles weer an de kook. Pureer de soep, wrijf hem door een zeef en breng op smaak met wat peper en zout, citroensap naar smaak. Snij de geschilde aspergestukken schuin in dunne plakjes en roerbak deze met de aspergekopjes in een hete wok. Bak het brood in een voorverwarmde oven op 160 graden goudbruin. Laat afkoelen.
Uitserveren:
Beleg de toast met forel. Verdeel de aspergekopjes en snippers over de borden en schenk de hete soep erover. Druppel er wat olijfolie in en serveer het uit.