Salade met kip en paprika

Voorgerecht

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 20-01-2003
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Dimitri Peeters
Samengesteld menu:
Printversie (pdf):

Ingrediënten

  • 650 gram kip
  • 0,8 dl mayonaise
  • 0,8 dl yoghurt
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje cayennepeper
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl uienpuree
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 250 gram maïs
  • 250 gram rijst

Bereiding

Kip koken en in reepjes snijden. Kip laten afkoelen. Leg de kipreepjes in een grote kom.
Meng de mayonaise, yoghurt, specerijen, tomaat- en uienpuree. Laat dat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Schep de dressing door de kip.
Voeg de paprika's en maïs toe en schep alles door elkaar tot alles bedekt is met dressing.
Schik de gekookte rijst op een platte bord en leg hier middenop de salade. Direct serveren.