Albóndigas en pittige rijst met bonen
Hoofdgerecht
Datum: | 20-01-2003 |
Aantal personen: | 8 |
Samengesteld door: | Dimitri Peeters |
Samengesteld menu: | |
Printversie (pdf): |
Ingrediënten
Albóndigas (gehaktballen):
|
Pittige rijst met bonen:
|
Tacosaus:
|
Bereiding
Albóndigas (gehaktballen):
Roer rundergehakt, knoflook, paneermeel, Spaanse peper, komijn en zout en peper goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje het ei toe. Leg het mengsel op een met bloem bestrooid werkblad en verdeel het in 32 gelijke porties. Maak er met bloem bedekte handen balletjes van.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 5-10 minuten egaal bruin. Draai ze veelvuldig om. Laat de gebruinde gehaktballen goed uitlekken op keukenpapier. Leg ze daarna in een ovenschaal en giet er tacosaus overheen. Verhit ze 10 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Serveer ze bestrooid met bosuitjes.
Pittige rijst met bonen:
Verhit olie in een braadpan of een grote pan. Voeg de rijst toe en kook die tot hij net ondoorzichtig wordt. Voeg ui, paprika, komijn en koriander toe en kook de rijst nog 2 minuten zachtjes. Voeg tabasco, zout, bouillon en bonen toe en breng alles aan de kook. Afdekken en circa 45 minuten laten koken, of tot de rijst gaar en het meeste vocht opgenomen is. Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de tomaten door de rijst. Laat de pan 5 minuten afgedekt staan. Roer de rijst los met een vork en bestrooi het gerecht met peterselie.
Tacosaus:
Verhit olie in een pan. Voeg ui en paprika toe en bak die langzaam enigszins zacht. Hak de Spaanse peper en voeg die samen met komijn, koriander en knoflook toe. Bak dit nog 2-3 minuten. Voeg suiker, zout, peper en tomaten met sap toe. Kook de saus nog 5-6 minuten op een matig vuur zodat ze indikt. Voeg eventueel tomatenpuree toe voor de kleur. Breng de saus op smaak en gebruik haar warm.