Buideltje met paddenstoelenragout
Voorgerecht
Datum: | 13-02-2017 |
Aantal personen: | 8 |
Samengesteld door: | Frank Theeuwen |
Samengesteld menu: | |
Printversie (pdf): |
Ingrediënten
|
Bereiding
Bak de paddenstoelen met de tijm ongeveer 5 minuten op hoog vuur in de boter. Laat daarbij het vocht zoveel mogelijk verdampen. Voeg de crème fraiche toe en zout en peper naar smaak. Verwarm het mengsel nog circa 3 minuten. Roer de peterselie en bieslook erdoor.
Halveer de plakjes fillodeeg en vouw de gehalveerde plakjes dubbel (er zijn nu 8 plakjes van 12x12 cm). Schep de paddenstoelenvulling op het midden van het deeg en vouw het deeg als een buideltje om de vulling. Bind de buideltjes dicht met de sprieten bieslook. Bak de buideltjes in ongeveer 15 minuten krokant in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden. Let op dat de puntjes van het deeg niet verbranden, dek ze eventueel af met aluminiumfolie.