Appel-ananas crumble

Nagerecht

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 03-12-2018
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Wim Hovens
Samengesteld menu:
Printversie (pdf):

Ingrediënten

  • 4 Elstar appels, in blokjes
  • 0,5 verse ananas, geschild en in blokjes
  • 200 g suiker
  • 50 g vlierbloesemsiroop
  • 2 eetl. maïzena
  • 2 limoenen, schoongeboend, geraspt en geperst
  • 150 g roomboter
  • 150 g bloem
  • 150 g havermout
  • snufje zout
  • 16 eetl. magere kwark

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de appel en ananas met 100 g suiker, de siroop, maïzena en het rasp en sap van de limoen. Verdeel de appel en ananas over de schaaltjes.

Meng dan de rest van de suiker met de boter, bloem, havermout en het zout in een kom en wrijf het mengsel snel met koele vingers tot een mooi kruimeldeeg. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en bak 25-30 minuten in de oven.

Serveer de crumble warm met twee quenelles kwark.