Artisjok-basilicummousse met parmaham

Amuse

Klik op de foto voor een betere weergave
Datum: 24-03-2003
Aantal personen: 8
Samengesteld door: Peter Smeets
Samengesteld menu:
Printversie (pdf):

Ingrediënten

  • 1 potje gemarineerde artisjokharten (285 gram)
  • 1 zakje verse basilicum(15 gram)
  • zout
  • (versgemalen)zwarte peper
  • 4 plakken parmaham
  • 8 mooie lepels

Bereiding

Artisjokharten samen met 16 blaadjes basilicum in keukenmachine of met staafmixer pureren. Eventueel nog extra olie uit potje toevoegen om mousse smeuïger te maken. Op smaak brengen met zout en peper.
Van parmaham 8 dunne repen snijden. Hamreepjes in de breedte over de lepels leggen. Mooie bergjes artisjokmousse op ham scheppen. Reepjes ham over mousse dichtvouwen. Garneren met kleine blaadjes basilicum.
Lekker bij een glas champagne.